ARKIB BERITA

ARKIB ARTIKEL

28 HINGGA 30 DISEMBER 2011: RABU

Mesyuarat telah diadakan untuk persiapan tahun hadapan.

21 HINGGA 25 NOVEMBER 2011:

Latihan Dalam Perkhidmatan KSSR Tahun 2 pelbagai subjek diadakan.Semoga semuanya mendapat manfaat.

18 NOVEMBER 2011 JUMAAT:

Ucapan perpisahan bagi guru-guru yang akan berpindah dan upacara bersalaman untuk cuti persekolahan 2011 telah diadakan. Semoga semua murid dapat menjaga diri masing-masing dan bercuti dengan melakukan aktiviti-aktiviti yang bermanfaat. Sila klik gambar dibawah.

17 NOVEMBER 2011 KHAMIS:

Jamuan Perpisahan Tahun 6 dan pengumuman keputusan UPSR telah diadakan. Sila klik gambar dibawah.  Tahniah kepada adik Haziq Iskandar yang telah mendapat 5A dan peratus kelulusan keseluruhan sekolah telah meningkat kepada 79.2%.

16 NOVEMBER 2011 RABU:

Pengagihan wang RM100 kepada murid-murid telah dibuat dengan kehadiran ibu bapa.

Sambutan Hari Kanak-kanah peringkat sekolah telah diadakan. Sila klik gambar dibawah.

14 NOVEMBER 2011 ISNIN:

Latihan kebakaran akhir tahun telah diadakan untuk memastikan kesediaan murid-murid dan staf sekolah menghadapi suasanan kebakaran.

10 NOVEMBER 2011 KHAMIS:

Lawatan Ke Melaka telah diadakan yang disertai 32 orang murid daripada Tahun 5 dan 6 dan diiringi 4 orang guru. Semoga mendapat manfaat daripada lawatan tersebut.Sila klik gambar dibawah.

9 NOVEMBER 2011 RABU:

Karnival Sukan Sekolah dijalankan. Tahniah kepada peserta-peserta yang menang. Sila klik gambar dibawah.

8 NOVEMBER 2011 SELASA:

Kempen Membaca 5 Minit Selepas Waktu Rehat diadakan.

7 NOVEMBER 2011 ISNIN:

Cuti Hari Raya Aidil Adha

1 HINGGA 4 NOVEMBER 2011:

Peperiksaan Akhir Tahun diadakan.  

21 OKTOBER 2011 JUMAAT:

Majlis Perasmian Bulan Bahasa Kebangsaan telah diadakan dan telah dirasmikan oleh        Pn Choo Bee Teen, GPK 1. Bulan Bahasa Kebangsaan pada kali ini bertemakan "1Bahasa, 1Bangsa, 1Negara". Sila klik gambar dibawah.

20 OKTOBER 2011 KHAMIS:

Ceramah Persediaan Ke Tingkatan 1 telah diadakan untuk murid Tahun 6 yang telah disampaikan oleh En Mustafa Kamal bin Mohammad, Guru Kaunseling SMK Sri Tebrau. Terima kasih kepada En Mustafa dan semoga murid Tahun 6 mendapat manfaat serta mengamalkan segala pesanan dan nasihat yang telah diberikan.

7 HINGGA 8 OKTOBER 2011 JUMAAT DAN SABTU:

Seramai 47 orang murid yang terdiri daripada murid Tahun 4 hingga 6 telah menyertai Perkhemahan Unit Beruniform yang telah diadakan di Kem Koku Tasek. Semoga mereka mendapat manfaat daripada penyertaan perkhemahan pada kali ini. Sila klik gambar dibawah.

3 OKTOBER 2011 ISNIN:

Tahniah buat Pn Niza Utiya bt Hamzah yang merupakan salah seorang peserta Tarian Rampai  PSKPP Johor Bahru yang telah mendapat tempat ketiga dalam Pertandingan Tarian Rampai PSKPP di SK Kota Masai 2, Pasir Gudang pada 1 Oktober yang lalu.

1 OKTOBER 2011 SABTU:

Program Alam Sekitar Bersama IRDA dan Maybank telah diadakan di Teluk Danga. Seramai 37 orang murid telah menyertai program tersebut. Semoga semua peserta yang terlibat mendapat manfaat daripada program yang telah disertai. Sila klik gambar-gambar dibawah.

27 SEPTEMBER 2011 SELASA:

Latihan Dalam Perkhidmatan telah diadakan dengan tajuk Membugar Integriti Memacu Transformasi yang telah disampaikan oleh En Jamaluddin bin A. Rahman, Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Johor Bahru (Unit Sekolah Rendah). Terima kasih kepada En Jamaluddin kerana sudi menyampaikan ceramah tersebut.

23 SEPTEMBER 2011 JUMAAT:

Majlis Jamuan Hari Raya Sekolah telah diadakan selepas waktu rehat. Terima kasih kepada semua pihak iaitu pihak pentadbir, guru-guru dan murid-murid serta staf sokongan yang bekerjasama bagi memastikan kelancaran majlis yang meriah tersebut. Sila klik gambar-gambar dibawah.

21 SEPTEMBER 2011 RABU:

Pada 14 September yang lepas, sekolah telah menerima sumbangan 10 buah komputer terpakai daripada En Mohd Amin Othman, Naib Presiden Pembangunan Sosial  Pihak Berkuasa Wilayah Pembangunan Iskandar (IRDA), yang juga merupakan bekas pelajar sekolah ini dan pihak IT Business Maybank. Sekolah mengucapkan jutaan terima kasih untuk sumbangan tersebut yang dapat membantu penambahbaikan kemudahan sekolah dan untuk manfaat murid-murid.

19 SEPTEMBER 2011 ISNIN:

Majlis Penutupan Rasmi Penghayatan Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah telah diadakan. Tema kemerdekaan pada tahun ini ialah  1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera”. Sila klik gambar dibawah.

16 SEPTEMBER 2011 JUMAAT:

CUTI HARI MALAYSIA

13 SEPTEMBER 2011 SELASA:

UPSR bermula dan semua pihak mendoakan ketenangan dan dimudahkan urusan peperiksaan dengan lancar dan baik. Semoga semuanya mendapat keberkatanNya.

UPSR : 13 hingga 15 September 2011

SELAMAT BERJAYA KEPADA SEMUA CALON UPSR 2011

9 HINGGA 10 SEPTEMBER 2011 JUMAAT DAN SABTU:

Solat Hajat UPSR dan Perkampungan Hayat UPSR telah diadakan. Semoga semuanya mendapat keberkatan dan manfaat daripada program-program yang telah dibuat. Sila klik gambar-gambar dibawah.

29 OGOS HINGGA 2 SEPTEMBER 2011 SEMINGGU:

CUTI HARI RAYA AIDILFITRI

 

26 OGOS 2011 JUMAAT:

Majlis Khatam Al Quran telah diadakan sebagai menutup program tadarus Al Quran dalam bulan Ramadhan Al Mubarak ini sebelum cuti Hari Raya bermula. Sila klik gambar-gambar dibawah.

25 JULAI 2011 ISNIN:

Latihan Dalaman untuk Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) telah diadakan. Data-data peperiksaan seperti markah akan dibuat secara atas talian untuk kemudahan pelbagai pihak. Semoga semuanya mendapat manfaat daripadanya.

23 JULAI 2011 SABTU:

Program Motivasi Menjelang UPSR telah diadakan yang melibatkan murid Tahun 6 dan ibu bapa mereka. Sila klik gambar-gambar dibawah.

2 JULAI 2011 SABTU:

Dua program telah diadakan iaitu Larian 1 Murid 1 Sukan dan Kejohanan Balapan Dan Padang Sekolah Kali Ke-51 (Sukan Tahunan Sekolah). Syabas buat Rumah Seri Mawar (Merah) untuk kejuaraan pada temasya kali ini dan tahniah untuk Rumah Seri Matahari (Kuning) untuk Johan Khemah Tercantik manakala tempat pertama perbarisan untuk Rumah Seri Anggerik (Biru). Syabas buat adik Riza Fahlilifi (6 Cerdik - Rumah Merah)) dan adik Mayuri (3 Cerdik - Rumah Hijau)yang telah dinobatkan sebagai Olahragawan dan Olahragawati pada kali ini. Sila klik gambar-gambar dibawah.

Larian 1 Murid 1 Sukan:

Kejohanan Balapan Dan Padang SK Larkin 1 Kali Ke-51:

29 JUN 2011 RABU:

Kejohanan Padang telah diadakan yang mempertandingkan acara lompat jauh, lompat tinggi dan lontar peluru. Sila klik gambar dibawah.

24 JUN 2011 JUMAAT:

HARI TERBUKA SEKOLAH. Sila klik gambar dibawah. Terima kasih kepada adik Mohd Nafis Wafri bin Mohamad Nazman (4 Cerdik), fotografer cilik yang telah membantu mengambil gambar.

21 JUN 2011 RABU:

Sukantara sekolah telah dijalankan melibatkan semua murid. Sila klik gambar dibawah.

28 MEI - 12 JUN 2011:

CUTI PERTENGAHAN TAHUN / CUTI PENGGAL 1

Manfaatkan cuti persekolahan dan jagalah kesihatan dan keselamatan diri....

27 MEI 2011 JUMAAT:

Majlis Jasamu Dikenang telah diadakan buat Pn Hjh Jamaliah bt Abd Aziz, guru besar sekolah. Terima kasih puan. Jasa dan nasihat puan tidak akan kami lupakan. Semoga puan dimurahkan rezeki dan mendapat keberkatan dalam hidup. Sila klik gambar di bawah untuk melihat detik-detik kenangan bagi majlis tersebut.

23-26 MEI 2011 ISNIN HINGGA KHAMIS:

Peperiksaan Akhir Penggal 1 atau Peperiksaan Pertengahan Tahun atau PKSR 1 telah diadakan untuk Tahun 1 hingga Tahun 5 manakala Tahun 6 menghadapi UPPM2. Selamat berjaya!

19 MEI 2011 KHAMIS:

Kursus LDP Siri 3 telah diadakan dengan tajuk Fail Meja yang telah disampaikan oleh Hj Roduan bin Ahmad, Guru Besar SK Tanjung Puteri.

17 MEI 2011 SELASA:

CUTI HARI PEKERJA

16 MEI 2011 ISNIN:

GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA yang merupakan tema Hari Guru 2011. Semoga guru-guru dapat memikul tanggungjawab mencorakkan sistem pendidikan yang lebih baik dan mempunyai acuan sendiri dengan pembangunan akhlak yang terbilang.

Sila klik gambar-gambar dibawah. Terima kasih buat fotografer cilik iaitu Aiman Masran, 5 Cerdik yang telah membantu merakam detik-detik kenangan guru-gurunya.

26 APRIL 2011 SELASA:

Latihan kebakaran kali ke-2 telah diadakan secara mengejut. Sila klik gambar-gambar dibawah.

19 APRIL 2011 SELASA:

Seramai 44 orang guru pelatih daripada Institut Pendidikan Guru Kampus Temenggung Ibrahim (IPGTI), Johor Bahru telah mengadakan School Visits For English Language Programme pada jam 8 hingga 10 pagi. Murid Tahun 2 dan 3 terlibat dalam program tersebut. Semoga mendapat manfaat bagi kedua-dua pihak.

12 APRIL 2011 SELASA:

Kursus LDP Siri 3 Pembinaan Jadual Waktu Guru telah diadakan. En Azizul Aqmar bin Mohd Razali daripada SK Perumahan Tampoi 2 telah dijemput untuk menyampaikan kursus dan menunjuk cara membina jadual menggunakan perisian terbaru. Terima kasih diucapkan kepada En Azizul.

8 APRIL 2011 JUMAAT:

Majlis Perpisahan En Isa bin Jupri, mantan GPK 1 telah diadakan. En Isa telah ditugaskan sebagai GPK 1 di SK Bandar Uda 2 dan pihak sekolah mendoakan kecemerlangan kerjayanya. Pn Choo Bee Teen telah diberi kepercayaan untuk menyandang tugas GPK1 manakala Cik Zaharah binti Md Som daripada SK (P) Yahya Awal sebagai GPK Kokurikulum.  Sila klik gambar-gambar dibawah.

7 APRIL 2011 KHAMIS:

Kursus LDP Siri 2 Bahagian 2 telah diadakan. Kursus ini adalah sambungan untuk tajuk Sistem Pengurusan Sekolah Kualiti (SPSK) yang disampaikan oleh Hjh Jamaliah bt Abd Aziz, guru besar sekolah.

30 MAC 2011 RABU:

Seramai 55 orang murid Tahap 2 telah menyertai Program Science On Wheels Peringkat Negeri Johor yang bertempat di SM Teknik Johor Bahru pada pukul 2 hingga 3 petang yang diiringi oleh guru-guru Sains termasuk Cikgu Azwan. Semoga murid-murid mendapat manfaat walaupun masa yang diberikan tidak cukup untuk menikmati pameran-pameran yang diadakan. Sila klik gambar-gambar dibawah.

28 MAC 2011 ISNIN:

Kursus LDP Siri 2 Bahagian 1 telah diadakan dengan tajuk SISTEM PENGURUSAN SEKOLAH KUALITI (SPSK) yang telah disampaikan oleh guru besar sendiri, Pn Hjh Jamaliah binti Abd Aziz.

26 MAC 2011 SABTU:

Mesyuarat Agung PIBG Kali Ke-37 telah diadakan dan penutupan rasmi majlis telah disempurnakan oleh YB Dato Hj Shahrir bin Abdul Samad, Ahli Parlimen Johor Bahru. Terima kasih kepada beliau yang telah sudi datang. Sila klik gambar dibawah.

21 MAC 2011 ISNIN:

Kursus LDP Siri 1 Bahagian Ke-2 telah diadakan dengan memberikan tumpuan kepada pembelajaran dan pengajaran bagi mata pelajaran Matematik yang telah disampaikan oleh Pn Liyana bt Abdullah daripada SK Convent, Johor Bahru. Terima kasih diucapkan kepada Pn Liyana. Sila klik gambar dibawah.

14 HINGGA 18 MAC 2011:

Cuti Pertengahan Penggal 1

11 MAC 2011 JUMAAT:

Sesi penggambaran staf sekolah. Sila klik gambar dibawah.

7 MAC 2011 ISNIN:

Kursus Latihan Dalam Perkhidmatan (LDP) Siri 1 telah diadakan dengan tajuk P&P Penulisan dan Penandaan Dan Pemarkahan Bahasa Malaysia yang telah disampaikan oleh En Ahader bin Pandi. Sila klik gambar dibawah.

Membanggakan! Tahniah kepada peserta-peserta dan guru-guru yang terlibat dalam Pertandingan Ping Pong MSKPP Peringkat Daerah Johor Bahru yang telah berjaya merangkul JOHAN. Peserta-peserta yang telah bertanding ialah Cikgu Azwan, Cikgu Ridhwan dan Cikgu Mazleenawatie manakala pengurus pasukan ialah Cikgu Hafiz.Sila klik gambar dibawah.

Pada perhimpunan mingguan pula telah diadakan majlis penyampaian hadiah bagi Program Sambutan Maulidur Rasul dan Minggu Antidadah. Sila klik gambar dibawah.

Para Pemenang Program Sambutan Maulidur Rasul.

Para Pemenang Minggu Antidadah.

2 MAC 2011 RABU:

Sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah telah diadakan pada sebelah petang menggantikan waktu kokurikulum. Antara aktiviti yang dijalankan ialah Pertandingan Melaungkan Azan, Pertandingan Membaca Teks Kisah Rasulullah S.A.W dan perarakan Maulidur Rasul. Sila klik gambar dibawah.

28 FEBUARI 2011 ISNIN:

Pelancaran Minggu Antidadah telah diadakan semasa perhimpunan mingguan sekolah. Tema pada tahun ini iala "1 Malaysia Membanteras Dadah". Sila klik gambar dibawah.

15 FEBUARI 2011 SELASA:

Cuti sempena Sambutan Maulidur Rasul. Tema pada tahun ini ialah "1MALAYSIA 1UMMAH".

12 FEBUARI 2011 SABTU:

Larian Mahkota telah diadakan. Murid-murid yang menyertai menggunakan laluan ke Taman Dato Onn sehingga kembali ke padang sekolah. Sila klik gambar dibawah.

10 FEBUARI 2011 KHAMIS:

Kursus In House LINUS telah diadakan. Sila klik gambar dibawah.

31 JANUARI - 4 FEBUARI 2011:

Cuti Sambutan Tahun Baru Cina

18 JANUARI 2011 SELASA:

Lawatan Penanda Aras telah diadakan selepas waktu sekolah oleh pihak pentadbir dan guru-guru. Sekolah yang dilawati ialah SK Bandar Baru Uda 2, Johor Bahru yang merupakan Sekolah Berprestasi Tinggi. Terima kasih kepada SK Bandar Baru Uda 2 kerana sudi berkongsi pengalaman, idea dan terbuka hati menerima kunjungan daripada pihak sekolah. Sila klik gambar-gambar di bawah untuk mengikuti kunjungan lawatan kami.

14 JANUARI 2011 JUMAAT:

Majlis Perlantikan Dan Penyampaian Watikah Pengawas Sekolah Dan Pengawas Pusat Sumber Tahun 2011 telah diadakan. Semoga murid-murid yang dilantik dapat menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan dengan baik. Sila klik gambar dibawah.

11 JANUARI 2011 SELASA:

Cuti sempena Hari Hol Almarhum Sultan Iskandar.

03 JANUARI 2011 ISNIN:

Hari persekolahan pertama sesi 2011 bermula. Semoga langkah pertama memberi makna berharga kepada semua. Sila klik gambar dibawah.

01 JANUARI 2011 SABTU:

Sesi pendaftaran persekolahan 2011, taklimat Prasekolah dan Tahun 1 telah diadakan. Sila klik gambar dibawah.

 

27 DISEMBER 2010 - 01.01.2011: Jadual Tentatif Program Prapembukaan Sesi Persekolahan Tahun 2011. Makluman ini untuk semua guru. Sila klik jadual di bawah untuk saiz yang lebih besar.25 DISEMBER 2010: Selamat Menyambut Hari Natal20 NOVEMBER 2010 - 02 JANUARI 2011: CUTI PERSEKOLAHAN 
16 - 17 NOVEMBER 2010: Cuti sekolah sempena Hari Raya Aidil Adha atau Hari Raya Qurban.15 NOVEMBER 2010: Majlis Anugerah Cemerlang 2010 telah diadakan secara dalaman tetapi berjalan dengan lancar dan meriah. Perasmi yang dijemput ialah En Shahiran bin Kamaruddin, Penyelia Pemulihan Khas Jabatan Pelajaran Johor. Tahniah kepada penerima hadiah dan teruskan kecemerlangan anda. Sila klik gambar di bawah ini.13 NOVEMBER 2010: Gotong-royong menebang pokok telah diadakan di kalangan guru, PIBG dan

pihak Jabatan Pertahanan Awam dan SMW. Terima kasih kepada semua pihak yang terlibat. Sila klik gambar di bawah ini.11 NOVEMBER 2010: Keputusan UPSR telah diumumkan pada hari ini. Sekali lagi pada tahun ini hanya seorang yang mendapat 5A namun peratusan keseluruhan meningkat 4% daripada 74.3% (tahun 2009) kepada 78.3%. Tahniah kepada Nurul Syahirah binti Ishak kerana mendapat 5A. Kepada murid-murid Tahun 6 yang lain, teruskan usaha dan tidak mudah putus asa. Sila klik gambar di bawah ini.

10 - 11 NOVEMBER 2010: Karnival Sukan Dan Permainan telah dijalankan. Setiap murid terlibat dalam pertandingan-pertandingan yang diadakan seperti Pertandingan Bola Jaring, Pertandingan Bola Sepak, Pertandingan Bola Tampar, Pertandingan Futsal Tahap 1 dan Sukaneka. Sila klik gambar di bawah ini.

5 NOVEMBER 2010: Happy Deepavali. 3-5 November cuti sekolah sempena Deepavali.25 OKTOBER 2010: Lawatan ke Galeri Seni dan Pusat Kraftangan Johor telah diadakan dengan penyertaan murid-murid Tahun 6. Sila klik gambar di bawah ini.23 OKTOBER 2010: Motivasi Tahun 5 telah diadakan bermula jam 8.00 pagi hingga 4.30 petang di Hutan Bandar. Semoga murid-murid Tahun 5 mendapat manfaat daripada program yang menekankan pentingnya keyakinan, pegangan dan keperibadian yang tinggi.Sila klik gambar di bawah ini.8-9 OKTOBER 2010: Perkhemahan Tahunan telah dijalankan di Kem Kokurikulum Tasek. Seramai 91 orang telah menyertainya. Sila klik gambar di bawah ini.4 OKTOBER 2010: Tahniah buat Cikgu Mohd Azwan bin Mahd Ishak kerana telah mendapat tempat kedua selaku NAIB JOHAN bagi Pertandingan Ping Pong MSKPP Johor Bahru yang telah berlangsung pada 2 dan 3 Oktober lalu.2 OKTOBER 2010: Program 'English Camp' telah diadakan dari jam 8.00 pagi sehingga 12.30 tengah hari dengan lancarnya. Diharapkan murid-murid yang terlibat mendapat manfaat daripada program ini.Sila klik gambar di bawah ini.

30 SEPTEMBER 2010: Majlis Sambutan Hari Raya Sekolah telah diadakan bermula jam 9.50 hingga 10.50 pagi di tapak perhimpunan. Majlis berjalan dengan lancar dan meriah. Sila klik gambar di bawah ini.Terima kasih buat En Mohd Hairi bin Jailani kerana telah berkhidmat di sekolah ini dalam masa 3 bulan sebagai guru sandaran kontrak yang telah banyak membantu dan menyumbangkan khidmat dengan baik dan komitmen tinggi. Perkhidmatannya berakhir pada hari ini dan pihak sekolah mendoakan semoga En Hairi terus cemerlang dan berjaya dalam bidang yang diceburi. Sudi-sudikanlah singgah di sekolah jika ada kelapangan.

 


25 SEPTEMBER 2010: Hari Persekolahan Ganti. Ikut jadual hari Rabu.

21-23 SEPTEMBER 2010: Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) diadakan. Semoga murid Tahun 6 dapat menjawab dengan tenang, mudah dan selamat berjaya!!! Pada minggu ini juga diadakan Minggu Ujian Formatif 4 bagi Tahun 3 hingga 5 manakala Tahun 1 dan 2 pada minggu hadapan kerana dicutikan semasa UPSR berlangsung.


  

17-19 SEPTEMBER 2010: Program Perkampungan Hayat dijalankan untuk murid Tahun 6 bagi menghadapi UPSR pada 21 - 23 September nanti.

04-16 SEPTEMBER 2010: Cuti Pertengahan Penggal 2, Cuti Hari Raya, Cuti Peristiwa, Cuti Berganti dan Cuti Hari Malaysia.

03 SEPTEMBER 2010: Majlis Khatam Al Quran telah diadakan di tapak perhimpunan. Sila klik gambar di bawah ini.
01 - 03 SEPTEMBER 2010: Peperiksaan Percubaan UPSR Peringkat Sekolah diadakan. Selamat berjaya!

01 SEPTEMBER 2010: Bilal dari Masjid Larkin Bomba, Encik Ghani telah memberi sumbangan kepada anak-anak yatim. Semoga diberkati. Terima kasih.

31 OGOS 2010: Selamat Hari kemerdekaan Kali Ke-53 dengan tema "1Malaysia Menjana Transformasi".30 OGOS 2010: Majlis Penutupan Sambutan Bulan Kemerdekaan. Majlis amat meriah dan diharapkan semangat terhadap negara tetap utuh dalam jiwa anak-anak didik kita. Sila klik gambar di bawah ini.

26 OGOS 2010: Latihan Kebakaran kali-1 telah diadakan dengan lancar.Sila klik gambar di bawah ini.15 OGOS 2010: Tahniah buat En Mohd Azwan bin Mahd Ishak kerana telah dianugerahkan dengan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2009 bersama dengan Pn Noreha bt Danuri yang kini telah bertukar khidmat di SK Tanjung Puteri.

  

11 OGOS 2010: Cuti Awal Ramadhan.


  

7 OGOS 2010: Persekolahan Ganti. Guna jadual waktu hari Khamis.

4 OGOS 2010: Mini Perkhemahan telah diadakan dengan lancar.Sila klik gambar di bawah ini.3 OGOS 2010: Program bersama Champs.

Sila klik gambar di bawah ini.
2 OGOS 2010: Perasmian Bulan Kemerdekaan. Tema kemerdekaan pada tahun ini yang ke-53 ialah 1Malaysia Menjana Transformasi. Sila klik gambar di bawah ini.

 

26 JULAI 2010: Majlis perpisahan Cik Shariffah Zuraida bt Syed Zain, mantan GPK HEM telah diadakan. Cikgu Shariffah akan berkhidmat di SK Nong Chik memegang jawatan GPK 1. Kami mendoakan yang terbaik dan semoga kegemilangan cikgu diteruskan di sekolah baru nanti. Jangan lupa kita ya! Jasa dan perkhidmatan cikgu sentiasa dalam kenangan kami. Sila klik gambar di bawah ini.

26 JUN 2010: Hari Terbuka Sekolah.

16-19 JUN 2010: LDP diadakan.

5 - 20 JUN 2010: Cuti Penggal 1 Sekolah.

1 JUN 2010: Majlis Bilik Guru mengadakan majlis makan tengah hari sempena perpindahan dua orang guru iaitu Ustaz Azhar dan Pn Norasyiqin yang akan bertukar sekolah di negeri masing-masing. Semoga terus cemerlang dan jangan lupa kita di sini!!! Sila klik gambar di bawah ini.

1- 4 JUN 2010:

HARI/ TARIKH
MATA PELAJARAN
MASA
Selasa
01 JUN 2010
Bahasa Melayu 1- Pemahaman
Bahasa Melayu II – Penulisan
Matematik Paper 2
Pendidikan Islam / Moral
7.40 – 8.30
8.45 – 10.00
10.40 –11.20
11.45 – 12.45
Rabu
02 JUN 2010
Matematik Paper 1
Bahasa Arab / Bahasa Tamil
Pend. Sivik & Kewarganegaraan 
7.40 – 8.40
10.40 – 11.40
12.00 – 12.50
Khamis
03 JUN 2010
Science
Bahasa Inggeris Paper 1
Bahasa Inggeris Paper 2
Kajian Tempatan
7.40 – 8.55
9.10 – 10.00
10.40 – 11.55
12.00 – 1.00
Jumaat
04 JUN 2010
Pend. Jasmani & Kesihatan
Kemahiran Hidup
Pendidikan Seni Visual
7.30 – 8.30
8.45 – 9.45
10.40 – 11.4031 MEI 2010: Happy Belated Birthday to our Pn Hjh Jamaliah bt Abd Aziz...Sambutan diadakan lewat kerana tarikh lahir beliau jatuh pada hari Sabtu lepas 29 Mei...Semoga dimurahkan rezeki...

25 - 27 MEI 2010: UPPM 2 telah diadakan.

17 MEI 2010: Sambutan Hari Guru telah diadakan. Sila klik gambar di bawah ini.


 

16 MEI 2010: SELAMAT HARI GURU! Guru Pembina Negara Bangsa.15 MEI 2010: Program Motivasi Keibubapaan Murid Tahun 6 dan Kem Bestari Solat Tahun 3 dan 4 telah diadakan.

6 MEI 2010: Kejohanan Olahraga Tahunan Kali ke 50 telah diadakan dan telah dirasmikan oleh Timbalan Bomba Dan Penyelamat Negeri Johor. Syabas buat Rumah Seri Kenanga yang telah menjadi JOHAN dan Seri Mawar untuk Naiib Johan. Tahniah buat Seri Matahari yang telah memenangi acara perbarisan. Sila klik gambar.

 

3-14 MEI 2010: Minggu Sains Dan Matematik diadakan. Antara aktiviti yang dijalankan ialah kuiz, pameran, Pertandingan Tag Kreatif, Pertandingan Gubahan Lagu dan Pertandingan Reka Cipta Model Robot. Sila klik gambar.

29 MEI 2010: Program Cuci Tangan Bersama Dettol diadakan. Sila klik gambar.

28 APRIL 2010: Acara akhir sukan padang dijalankan yan melibatkan acara lompat jauh, lompat tinggi dan lontar peluru. Sila klik gambar.

24 APRIL 2010: Sabtu, hari persekolahan ganti untuk Hari Raya.

21 APRIL 2010: Kem Bestari Solat telah dijalankan pada jam 1.30 - 5.00 petang.

19 APRIL 2010: Tahniah buat adik Nurul Azreen bt Abd Rasip kerana mendapat NAIB JOHAN dalam Pertandingan Congkak semasa Karnival Puteri Islam Zon Majidi pada 17 April yang lalu.

puteri-islam-2010.JPG

14 APRIL 2010: Sukantara telah diadakan. 3 acara dijalankan iaitu lompat jauh, lompat tinggi dan lari 100m.

12 APRIL 2010: Syabas buat adik Nia Mastura Hidayah Bt Saat yang telah mendapat NAIB JOHAN dalam acara Lompat Jauh sempena Sukan Prasekolah Peringkat Zon Majidi pada 7 April yang lalu.

6 APRIL 2010: Terima kasih buat Pn Hjh Ramlah yang telah menyumbangkan khidmat dan jasa menggantikan sementara tugas Pn Niza Utiya kerana cuti bersalin (hari ini hari yang terakhir). Warga sekolah mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan cikgu...

5 - 9 APRIL 2010: Minggu Ujian Formatif 2.

 

2 APRIL 2010: Tabung Kebajikan Jumaat telah dirasmikan untuk mengutip sejumlah derma bagi tujuan kebajikan murid. Semoga usaha ini memperoleh keberkatan. Sila klik gambar berikut.

27 MAC 2010: Mesyuarat Agung PIBG Kali Ke 36 telah diadakan pada jam 10.00 pagi hingga 12.30 tengah hari yang dtelah dirasmikan oleh YB Tn Hj Adam bin Sumiru, ADUN Tanjung Puteri. Sila klik gambar berikut.

22 MAC 2010: Tahniah buat adik Hazman Nashrullah yang telah mendapat NAIB JOHAN dalam Kejohanan Olahraga MSSD untuk acara 80m lari berpagar. Dia akan mewakili daerah Johor Bahru untuk Kejohanan Olahraga MSS Negeri Johor...Semoga dia terus berjaya...mari kita sama-sama doakan...

 

15 - 19 MAC 2010: CUTI PERTENGAHAN PENGGAL 1

13 MAC 2010: Majlis Perasmian Penutupan Minggu Anti Dadah Peringkat Sekolah dan Majlis Penyampaian Hadian Sempena Sambutan Maulidur Rasul telah diadakan. Pra Sekolah juga telah menyambut Maulidur Rasul pada hari ini. Sila klik gambar berikut.

Para pemenang Minggu Anti Dadah

Para pemenang Sambutan Maulidur Rasul

Sambutan Maulidur Rasul Pra Sekolah

8 MAC 2010: Tahniah untuk sekolah kerana telah mendapat anugerah bagi Pengurusan Kokurikulum sempena Hari Anugerah Q PPDJB.

Hari ini juga dirasmikan Minggu Antidadah Peringkat Sekolah.

2 - 4 MAC 2010: UPPM 1 untuk Tahun 6.

1 MAC 2010: Tahniah buat adik Muhammad Hazman Nasrullah bin Sukiman yang telah mendapat tempat KEDUA dalam 80m lari berpagar di Kejohanan Olahraga Zon Majidi baru-baru ini.

27 FEBRUARI 2010: Lab NKRA telah diadakan.

26 FEBRUARI 2010: Cuti Hari Keputeraan Nabi Muhammd S.A.W.

PKSR Pertengahan Tahun diadakan.
26 - 30 JULAI 2010: Minggu Ujian Formatif 3 dan UPPM 3 diadakan. Diharap semua murid mengulangkaji dan bersedia.

17-19 SEPTEMBER 2010: Program Perkampungan Hayat dijalankan untuk murid Tahun 6 bagi menghadapi UPSR pada 21 - 23 September nanti.

04-16 SEPTEMBER 2010: Cuti Pertengahan Penggal 2, Cuti Hari Raya, Cuti Peristiwa, Cuti Berganti dan Cuti Hari Malaysia.

03 SEPTEMBER 2010: Majlis Khatam Al Quran telah diadakan di tapak perhimpunan. Sila klik gambar di bawah ini.
01 - 03 SEPTEMBER 2010: Peperiksaan Percubaan UPSR Peringkat Sekolah diadakan. Selamat berjaya!

01 SEPTEMBER 2010: Bilal dari Masjid Larkin Bomba, Encik Ghani telah memberi sumbangan kepada anak-anak yatim. Semoga diberkati. Terima kasih.

31 OGOS 2010: Selamat Hari kemerdekaan Kali Ke-53 dengan tema "1Malaysia Menjana Transformasi".30 OGOS 2010: Majlis Penutupan Sambutan Bulan Kemerdekaan. Majlis amat meriah dan diharapkan semangat terhadap negara tetap utuh dalam jiwa anak-anak didik kita. Sila klik gambar di bawah ini.

27 DISEMBER 2010 - 01.01.2011: Jadual Tentatif Program Prapembukaan Sesi Persekolahan Tahun 2011. Makluman ini untuk semua guru. Sila klik jadual di bawah untuk saiz yang lebih besar.25 DISEMBER 2010: Selamat Menyambut Hari Natal20 NOVEMBER 2010 - 02 JANUARI 2011: CUTI PERSEKOLAHAN 
16 - 17 NOVEMBER 2010: Cuti sekolah sempena Hari Raya Aidil Adha atau Hari Raya Qurban.15 NOVEMBER 2010: Majlis Anugerah Cemerlang 2010 telah diadakan secara dalaman tetapi berjalan dengan lancar dan meriah. Perasmi yang dijemput ialah En Shahiran bin Kamaruddin, Penyelia Pemulihan Khas Jabatan Pelajaran Johor. Tahniah kepada penerima hadiah dan teruskan kecemerlangan anda. Sila klik gambar di bawah ini.13 NOVEMBER 2010: Gotong-royong menebang pokok telah diadakan di kalangan guru, PIBG dan

pihak Jabatan Pertahanan Awam dan SMW. Terima kasih kepada semua pihak yang terlibat. Sila klik gambar di bawah ini.11 NOVEMBER 2010: Keputusan UPSR telah diumumkan pada hari ini. Sekali lagi pada tahun ini hanya seorang yang mendapat 5A namun peratusan keseluruhan meningkat 4% daripada 74.3% (tahun 2009) kepada 78.3%. Tahniah kepada Nurul Syahirah binti Ishak kerana mendapat 5A. Kepada murid-murid Tahun 6 yang lain, teruskan usaha dan tidak mudah putus asa. Sila klik gambar di bawah ini.

10 - 11 NOVEMBER 2010: Karnival Sukan Dan Permainan telah dijalankan. Setiap murid terlibat dalam pertandingan-pertandingan yang diadakan seperti Pertandingan Bola Jaring, Pertandingan Bola Sepak, Pertandingan Bola Tampar, Pertandingan Futsal Tahap 1 dan Sukaneka. Sila klik gambar di bawah ini.

5 NOVEMBER 2010: Happy Deepavali. 3-5 November cuti sekolah sempena Deepavali.25 OKTOBER 2010: Lawatan ke Galeri Seni dan Pusat Kraftangan Johor telah diadakan dengan penyertaan murid-murid Tahun 6. Sila klik gambar di bawah ini.23 OKTOBER 2010: Motivasi Tahun 5 telah diadakan bermula jam 8.00 pagi hingga 4.30 petang di Hutan Bandar. Semoga murid-murid Tahun 5 mendapat manfaat daripada program yang menekankan pentingnya keyakinan, pegangan dan keperibadian yang tinggi.Sila klik gambar di bawah ini.8-9 OKTOBER 2010: Perkhemahan Tahunan telah dijalankan di Kem Kokurikulum Tasek. Seramai 91 orang telah menyertainya. Sila klik gambar di bawah ini.4 OKTOBER 2010: Tahniah buat Cikgu Mohd Azwan bin Mahd Ishak kerana telah mendapat tempat kedua selaku NAIB JOHAN bagi Pertandingan Ping Pong MSKPP Johor Bahru yang telah berlangsung pada 2 dan 3 Oktober lalu.2 OKTOBER 2010: Program 'English Camp' telah diadakan dari jam 8.00 pagi sehingga 12.30 tengah hari dengan lancarnya. Diharapkan murid-murid yang terlibat mendapat manfaat daripada program ini.Sila klik gambar di bawah ini.

30 SEPTEMBER 2010: Majlis Sambutan Hari Raya Sekolah telah diadakan bermula jam 9.50 hingga 10.50 pagi di tapak perhimpunan. Majlis berjalan dengan lancar dan meriah. Sila klik gambar di bawah ini.Terima kasih buat En Mohd Hairi bin Jailani kerana telah berkhidmat di sekolah ini dalam masa 3 bulan sebagai guru sandaran kontrak yang telah banyak membantu dan menyumbangkan khidmat dengan baik dan komitmen tinggi. Perkhidmatannya berakhir pada hari ini dan pihak sekolah mendoakan semoga En Hairi terus cemerlang dan berjaya dalam bidang yang diceburi. Sudi-sudikanlah singgah di sekolah jika ada kelapangan.

 


25 SEPTEMBER 2010: Hari Persekolahan Ganti. Ikut jadual hari Rabu.

21-23 SEPTEMBER 2010: Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) diadakan. Semoga murid Tahun 6 dapat menjawab dengan tenang, mudah dan selamat berjaya!!! Pada minggu ini juga diadakan Minggu Ujian Formatif 4 bagi Tahun 3 hingga 5 manakala Tahun 1 dan 2 pada minggu hadapan kerana dicutikan semasa UPSR berlangsung.


 10 MAC 2010: Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Sekolah telah diadakan bermula jam 12.30 tengah hari hingga 4.00 petang. Sila klik gambar berikut untuk selanjutnya.

15 - 19 FEBRUARI 2010: Cuti Tahun Baru Cina. Selamat bercuti dan Selamat Menyambut Tahun Baru Cina!

8 - 12 FEBRUARI 2010: Minggu Ujian Formatif 1. Selamat menjawab!

6 FEBRUARI 2010: Sekolah ganti Tahun Baru Cina. Jadual hari Khamis.

23 JANUARI 10: Hari Persekolahan Ganti Pada 23 Januari 2010 (Sabtu) Di Negeri Johor DITANGGUHKAN. Seluruh warga Jabatan Pelajaran Johor dan SK Larkn (Satu) merafak takziah kepada kerabat diraja Johor di atas kemangkatan Sultan Johor, Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail.

Sehubungan itu, hari persekolahan ganti pada 23 Januari 2010 (Sabtu) di negeri Johor adalah DITANGGUHKAN.

Tarikh baru hari persekolahan ganti tersebut akan diselaras dan dimaklumkan secara rasmi oleh pihak Jabatan Pelajaran Johor.

18 JANUARI 10: Sesi bergambar staf sekolah. Sila klik gambar berikut untuk melihat aksi-aksi ceria gurunya.

13 JANUARI 10: Pertemuan kali pertama Hari Kokurikulum pada tahun ini. Sila klik gambar berikut.

11 JANUARI 10: Majlis Perlantikan Pengawas Sekolah dan Pusat Sumber telah diadakan. Semoga perlantikan ini memberi peluang untuk anak-anak ini lebih bersemangat, menjadi tauladan dan membantu dalam kegemilangan sekolah.

4 JANUARI 10: Persekolahan bermula semula bagi sesi tahun 2010. Semoga warga sekolah mendapat keberkatan dan semangat lebih gemilang! Klik gambar-gambar berikut untuk melihat pelbagai ragam warga sekolahnya.

2 JANUARI 10: Pendaftaran dan taklimat Tahun 1 dan Prasekolah diadakan. Pembayaran Tambahan juga dibuat untuk Tahun 1 hingga 6. Sebuah majlis jamuan 'high tea' juga diadakan untuk guru-guru yang berpindah iaitu En Wan Shukran, En Ismail, En Suzaimi, Pn Noreha dan Cik Nurul Ashikin Nadhira. Semoga kecemerlangan cikgu-cikgu semua berterusan dan jangan lupakan sekolah ini....Sila klik gambar berikut.

1 JANUARI 10: TAHUN BARU MASIHI

28 DISEMBER 09: Koperasi dibuka untuk ibu bapa membeli buku latihan dan buku kerja murid.

25 DISEMBER 09: Selamat Hari Natal atau Hari Krismas kepada semua yang menyambut perayaan ini.

18 DISEMBER 09: 1 Muharram 1431H. Selamat Tahun Baru Islam. Hari Awal Muharram atau Hari Maal Hijrah merupakan suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana ia menandakan dua peristiwa penting berlaku dalam sejarah Islam. Pertama, memperingati penghijrahan Nabi Muhammad dari Kota Mekkah ke Madinah pada tahun 622 masihi, dan kedua, ia merupakan hari keagamaan di mana umat Islam mengadakan solat sunat di masjid-masjid di seluruh negeri. Hari Maal Hijrah atau Awal Muharram merupakan hari cuti umum di Malaysia dan merupakan permulaan tahun hijrah bagi umat Islam.

21 NOVEMBER 09 - 3 JANUARI 10: CUTI SEKOLAH! Manfaatkan masa cuti anda dengan sebaiknya...Jaga diri dan Salam 1 Malaysia!

20 NOVEMBER 2009: Jamuan Akhir Tahun 6 telah diadakan. Semoga murid-murid Tahun 6 yang akan melangkah ke Tingkatan 1 akan membawa suatu perubahan sikap yang cemerlang dan betul-betul dahagakan ilmu, juga menjaga nama baik sekolah. Sila klik gambar berikut.

19 NOVEMBER 09: Keputusan UPSR telah diumumkan. Biarpun hanya seorang sahaja yang mendapat 5A iaitu adik Nur Fatin Diyanah, namun segala usaha yang telah dibuat juga amat dihargai. Tahniah buat semua yang berjaya dan kepada yang kurang berjaya, diharapkan usaha digandakan agar boleh mencapai hasrat masing-masing. Sila klik gambar berikut.

18 NOVEMBER 09: Majlis Anugerah Cemerlang 2009 telah berlangsung dengan meriahnya. Tahniah kepada semua penerima hadiah dan anugerah. Semoga dapat meneruskan kecemerlangan diri untuk masa akan datang. Yang ditunggu sudah tiba...Sila klik gambar berikut.

14 NOVEMBER 09: Hari persekolahan ganti perayaan Deepavali. Sila ikut jadual hari Selasa. Terdapat 3 peristiwa telah berlaku pada hari ini iaitu Karnival Mini Sukan, Motivasi Murid Tahun 4 Dan 5 di Hutan Bandar dan Majlis Makan Malam Staf Larkin 1 di JB Catering.Tahniah kepada pemenang-pemenang dalam Mini Sukan, syabas buat murid Tahun 4 dan 5 - semoga mendapat kesedaran dan membuat persediaan awal untuk tahun akan datang, dan terima kasih buat semua yang secara langsung dan tidak langsung untuk Majlis Makan Malam ( Colourful Dinner Tonite ) yang turut dihadiri oleh bekas pelajar sekolah ini tahun 70-an iaitu En Ramlan Che Ros.Sila klik gambar-gambar berikut.

11 NOVEMBER 09: Kursus LDP Kali Ke 6 Bahagian 2 Adobe Photoshop telah diadakan pada jam 1.40 - 4.40 petang. Sila klik gambar berikut.

07 NOVEMBER 09: Lawatan ke Melaka telah diadakan. Banyak destinasi di Melaka telah dilawati antaranya ialah Taman Mini ASEAN, Jonker Street, Menara Taming Sari, Kota A Famosa dan Muzium Istana Kesultanan Melaka. Diharapkan lawatan pada kali ini mendapat manfaat dan kenangan yang indah buat peserta lawatan. Sila klik gambar-gambar berikut.

05 NOVEMBER 09: Pada kali ini, RIMUP kali ke 2 antara SK LARKIN 1, SK LARKIN 2 dan SJKC FOON YEW 3 berpeluang melawat Zoo Negeri Johor dan Muzium Diraja Johor. Sila klik gambar.

04 NOVEMBER 09: Majlis Penutupan Hari Kokurikulum telah diadakan. Persembahan dan sijil merupakan acara utama dalam majlis ini. Semoga murid-murid mendapat manfaat daripada penyertaan kokurikulum mereka. Sila klik gambar.

31 OKTOBER 09: Hari persekolahan ganti Hari Deepavali mengikut jadual hari Isnin. Jam 1.30 - 4.30 petang pula diadakan LDP siri ke 6 di Bilik Tayang.

27-30 OKTOBER 09:

24 OKTOBER 09: Kursus LDP Siri 4 pada kali ini telah diadakan di BTP Negeri Johor di Skudai. Pengisian kali ini lebih meriah dan heboh. Guru-guru telah diperkenalkan dengan perisian Adobe Photoshop. Terima kasih kepada En Osman yang telah memberi tunjuk ajar dan diharapkan agar guru-guru mendapat manfaat daripada kursus ini.

22 OKTOBER 09: Sesi Latihan Kebakaran Kali Ke 2 telah diadakan.

19-20 OKTOBER 09: Cuti berganti. Hari persekolahan ganti akan dimaklumkan kelak.

17 OKTOBER 09: Selamat Menyambut Hari Deepavali buat penganut agama Hindu.

16 OKTOBER 09: Cuti Peristiwa sempena Hari Deepavali.

14 OKTOBER 09: 'English Camp' telah dijalankan dengan meriahnya.Sila klik gambar berikut.

13 OKTOBER 09: Program RIMUP siri 1 untuk 3 buah sekolah iaitu SK LARKIN 1, SK Larkin 2 dan SJKC Foon Yew 3 telah diadakan di Dewan Tertutup SJKC Foon Yew 3. Diharapkan perpaduan terus diterapkan dalam diri generasi akan datang ini agar keharmonian hidup sejagat dapat dikekalkan.Sila klik gambar berikut.

10-11 OKTOBER 09: Perkhemahan Tahunan telah dijalankan dengan jayanya di Nakhoda Training Centre Gelang Patah dengan penyertaan 53 orang murid Tahap 2. Semoga semuanya mendapat manfaat dan keberkatan yang membantu meningkatkan disiplin dan keyakinan semua. Syabas!!! Sila klik gambar berikut.

9 OKTOBER 09: Jamuan sempena Sambutan Hari Raya peringkat sekolah diadakan secara sederhana namun suasananya tetap dirasai. Sila klik gambar berikut.

7 OKTOBER 09: Kem Bestari Solat untuk siri yang selanjutnya telah diadakan untuk murid tahun 2 dan 3 bermula pada jam 2 hingga 5 petang.

28 SEPTEMBER 09: AHLAN WASAHLAN

18-25 SEPTEMBER 09: Cuti Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Dan Batin.

16 SEPTEMBER 09: Majlis Khatam Al Quran dan Perpisahan Guru-guru Pelatih telah diadakan. Semoga semuanya diberkati dan buat guru-guru pelatih, Cik Nurul Idani bt Khirudin, Pn Sarahtul Aini bt Salim, Cik Jayalaxmi a/p Narayanan dan Cik Thanaletchumy a/p Manickam, diharapkan agar meneruskan kecemerlangan dalam kerjaya sekalian tidak kira apa pun keadaan. Syabas! Sila klik gambar berikut untuk rentetan peristiwa majlis.

14-15 SEPTEMBER 09: Program Ihya Ramadhan telah diadakan seperti Info Ramadhan 5 minit, Tadarus Al Quran dan Khatam Al Quran. Sila klik gambar berikut.

14-17 SEPTEMBER 09: Minggu Ujian Formatif 4 diadakan.

08-10 SEPTEMBER 09: Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) berlangsung. Semoga anak murid sekalian dapat menjawab dengan baik dan tenang...Amin. Selamat menduduki UPSR!

07 SEPTEMBER 09: Al-fatihah buat mantan guru besar sekolah ini (2005) iaitu Allahyarham Tn Hj Syed Salleh Bin Syed Hassan yang telah kembali ke rahmatullah pada hari ini. Bersamalah kita mendoakan kerahmatan Allah dilimpahi buat allahyarham dan semoga ditempatkan bersama dengan orang yang soleh. Amin. 

03 SEPTEMBER 09: Majlis Penutupan Rasmi Sambutan Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah telah diadakan. Sila klik gambar berikut untuk mengikuti rentetannya.

31 OGOS 09: SELAMAT HARI KEMERDEKAAN KE 52 TAHUN. 1 Malaysia : Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

22 - 30 OGOS 09: Cuti Pertengahan Penggal Ke 2. Selamat bercuti, berpuasa dan jaga kesihatan diri anda.

19 OGOS 09: Solat Hajat sempena menjelang UPSR dan tolak bala wabak H1N1 telah diadakan bersama ibu-bapa pada waktu Maghrib di Dewan Mini Larkin 1. Terima kasih kepada ibu bapa yang sudi meluangkan masa hadir bersama. Semoga keberkatannya membawa kepada kecemerlangan murid-murid Tahun 6 dan wabak H1N1 dapat dihindari. Amin.

10-14 OGOS 09: Minggu Sains Dan Matematik telah diadakan dengan lancar. Penyertaan murid-murid dalam pelbagai aktiviti yang telah dibuat seperti pameran, kuiz, pertandingan reka bina, pertandingan tag dan sudut Sains dan Matematik amat menggalakkan dan sekaligus menyemai minat yang lebih terhadap Sains dan Matematik. Sila klik gambar berikut.

15 OGOS 09: Aktiviti gotong-royong guru telah diadakan.Tujuan untuk kali ini lebih kepada penambahbaikan dan penyudahan tugas yang belum selesai seperti mural sudut anti dadah, bilik ABM, Bilik Peperiksaan, Bilik Mesyuarat dan garisan kuning. Sila klik gambar berikut.

12 OGOS 09: Beberapa orang guru telah dipilih untuk menjadi ahli dalam Jawatankuasa Laporan Dan Dokumentasi untuk Pertandingan Pidato Pendidikan Pencegahan Dadah (PPDa) Peringkat Negeri Johor yang diadakan di SK Tasek Utara dan SMK Tasek Utara 2. Semuanya telah berjalan dengan lancar dan kemas.

10 OGOS 09: Pemeriksaan kesihatan bagi murid-murid yang demam telah diadakan bagi memastikan wabak H1N1 tidak merebak. Terima kasih kepada jururawat-jururawat yang telah berkhidmat dengan baik.

5 OGOS 09: Mini Perkhemahan Unit Beruniform telah diadakan pada jam 1 hingga 4 petang.Semoga murid-murid yang hadir serta mendapat pengalaman dan keseronokan daripada program tersebut. Sila klik salah satu daripada gambar-gambar berikut.

3 OGOS 09: Selamat datang dan bertugas kepada guru baru iaitu Cik Nurul Ashikin Nadhirah bt Md Noor. Selamat menjalankan tugas dan menimba pengalaman baru!

27-31 JULAI 09: Minggu Ujian Formatif 3.

20 JULAI 09: Bersamaan dengan 27 Rejab 1430, hari ini merupakan tarikh sejarah buat orang Islam mengingati PERISTIWA ISRA' DAN MIKRAJ RASULULLAH S.A.W.

15 JULAI 09: Tahniah buat peserta prasekolah yang telah mendapat NAIB JOHAN TARIAN RAMPAI dan NAIB JOHAN SPELL IT RIGHT dalam Karnival Prasekolah Zon Majidi! Adik yang telah mendapat naib johan Spell It Right akan masuk ke peringkat daerah pula. Semoga kejayaan terus mengiringinya...Sama-sama kita mendoakan kejayaannya! Syabas! Sila klik pada gambar yang pertama berikut.

14 JULAI 09: UPPM 3 diadakan.

13 JULAI 09: Terdapat dua peristiwa yang telah berlaku pada hari ini iaitu Pelancaran Kempen 3S (Senyap, Sopan, Selamat) dan latihan kebakaran kali pertama.

09 JULAI 09: Satu program motivasi bersama telah diadakan iaitu Program Motivasi Lonjakan UPSR 2009. Anjuran bersama SK Larkin (Dua) tersebut telah diadakan buat murid Tahun 6 di Dewan Larkin 2. Semoga program tersebut dapat membantu melonjakkan semangat dan prestasi murid-murid yang bakal menghadapi UPSR tidak lama lagi. Sila klik gambar berikut.

06 JULAI 09: Tahniah buat peserta-peserta dan pemimpin Persatuan Puteri Islam sekolah yang telah menyertai Karnival Sukan Rakyat Puteri Remaja pada 4 Julai di Dataran Bandaraya Johor Bahru. Antara pertandingan yang telah dimenangi ialah congkak, lari dalam guni, mengupas bawang dan menganyam ketupat. Syabas!!! Sila klik gambar berikut untuk mengikuti karnival sukan rakyat.

01 JULAI 09: HSBC telah datang ke sekolah pada jam 2.00 petang ketika waktu kokurikulum unit beruniform dengan mengadakan satu aktiviti menabung. Semoga murid yang bersama menyertainya memperoleh manfaat untuk masa kini dan akan datang.

29 JUN 09: Cuti Hari Hol Almarhum Sultan Ismail.

27 JUN 09: Hari persekolahan ganti untuk tarikh 24/9. Untuk makluman, jadual hari Khamis digunakan. 

23 JUN 09: Berita tentang kejayaan pasukan Boling Padang sekolah yang telah mewakili negeri Johor terpapar di dalam akhbar Utusan Malaysia. Sila klik gambar berikut.

22 JUN 09: Inilah wajah-wajah guru pelatih daripada IPGM Temeggung Ibrahim yang menjalankan praktikal di sekolah ini bermula pada hari ini selama 3 bulan. 2 orang daripada mereka adalah daripada Opsyen Sains iaitu Cik Jayalaxmi a/p Narayanan dan Cik Thanaletchumy a/p Manickam manakala 2 orang lagi daripada Opsyen Matematik iaitu Cik Nurul Idani bt Khirudin dan Pn Sarahtul Aini bt Salim. Selamat datang!

20 JUN 09: Hari Terbuka Sekolah diadakan bermula jam 8.00 pagi. Kehadiran ibu bapa amat dihargai. Sila klik gambar berikut.

15 JUN 09: Tahniah buat pasukan sekolah yang mewakili negeri Johor yang telah berjaya membawa kemenangan dalam Kejohanan Boling Padang Kebangsaan Bawah 12 Tahun di Bukit Kiara, Selangor. Pasukan perempuan sekolah telah berjaya menjadi JUARA manakala pasukan lelaki adalah antara 5 pasukan terbaik. Syabas buat peserta, En Hafiz selaku jurulatih, Cik Mazleenawatie selaku guru pengiring, pihak sekolah dan juga pihak yang terlibat secara tidak langsung iaitu Persatuan Boling Padang Johor dan PIBG sekolah juga ibu bapa peserta. Sila klik gambar berikut.

15 JUN 09: Selamat kembali ke sekolah bagi sesi Penggal Ke 2.

06 JUN 09: Hari Keputeraan Yang Dipertuan Agong ke 47. Salam buat Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah, Yang di-Pertuan Agong ke 13 Malaysia dari Terengganu.

30 MEI-14 JUN 09: Cuti Penggal 1. Selamat bercuti dan manfaatlah masa yang berharga ini...

30-31 MEI 09: Kursus LDP Siri 4 diadakan. Pada kali ini, kursus dalaman yang terakhir dibuat di Desaru Beach Resort bersama dengan SK Tanjung Puteri. Sila klik gambar berikut.

Tidak lupa juga buat Pn Norsuraya bt Abu Talib yang telah tamat sebagai guru ganti, sekalung terima kasih! Pn Norsuraya sebenarnya adalah bekas murid sekolah ini. Idea dan khidmat anda menjadi kenangan di sekolah ini. Sekali lagi terima kasih! Sudi-sudilah singgah jika ada kelapangan... 

29 MEI 09: Kejohanan Olahraga Tahunan Sekolah Kali Ke 49 diadakan dengan jayanya. Tahniah kepada rumah Seri Mawar kerana menjadi juara pada kali ini. Syabas buat adik Luqman bin Esa dan Nurarzdirwannie bt Kambri kerana menjadi Olahragawan dan Olahragawati! Tahniah buat semua rumah sukan kerana telah menampilkan semangat yang tinggi untuk mengubah kedudukan masing-masing!

Selamat Hari Lahir buat Puan Hajah Jamaliah bt Abd Aziz, guru besar kita pada hari ini dan juga guru-guru yang lahir pada bulan Mei ini. Semoga mendapat keberkatan dan murah rezeki!

Sila klik gambar berikut.

27 MEI 09: Kejohanan Olahraga Tahunan Acara Padang dijalankan bermula pada jam 2.00 petang. Klik gambar berikut.

23 MEI 09: Kursus LDP Siri 3 diadakan di PKG Kompleks Uda. Terima kasih buat Tn Hj Leman Bin Yaakop, Motivator dan Trainner, dan En Mohd Amir Bin Yunos, Penyelia Kanan Pengurusan Sekolah Rendah PPDJB kerana telah menyampaikan ceramah untuk kursus pada kali ini.

19-22 MEI 09: PKSR 1 dan UPPM 2 dijalankan.

18 MEI 09: Sambutan Hari Guru diadakan dengan meriah! Guru Pembina Negara Bangsa, merupakan tema pada kali ini. Semoga semua guru meneruskan kecemerlangan diri dan tugas masing-masing untuk anak bangsa! SILA KLIK GAMBAR BERIKUT...

16 MEI 09: SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA!

13 MEI 09: Sukantara diadakan. Tahap 1 diadakan pada jam 7.30-8.30 pagi. Tahap 2 diadakan pada 2.30-3.30 petang.

 08 MEI 09: Majlis Tamat Praktikum untuk Cik Nur Aidil bt Juhari dan Cik Nur Ili Hanisah bt Shaharudin telah diadakan. Terima kasih pihak sekolah ucapkan untuk sumbangan bakal cikgu berdua, semoga lebih cemerlang untuk masa akan datang! Klik gambar berikut untuk gambar penuh.

07 MEI 09: Program Gosok Gigi Tahun 1 telah diadakan. Klik gambar berikut.

01 MEI 09: Cuti Hari Pekerja.

29 APRIL 09: Kursus Kepimpinan Pengawas Sekolah diadakan pada jam 2.00 petang. Sila klik gambar berikut.

24 APRIL 09: Terdapat dua majlis diadakan iaitu Majlis Penutupan Minggu Bahasa Dan Kempen Membaca dan Majlis Mengenang Jasa Pn Hjh Shamsiah sempena kenaikan pangkat menjadi Guru Penolong Kanan Kokurikulum. Pn Hjh Shamsiah akan berpindah tugas ke SK Tanjung Puteri setelah hampir 20 tahun di sekolah ini. Jasamu sentiasa kami kenang, Cikgu Hjh Shamsiah...Semoga kecemerlangan terus mengiringi cikgu! Komitmen yang tidak luntur dan semangat ampuh cikgu sentiasa menjadi tauladan buat kami... Sila klik gambar untuk rentetan peristiwa dalam majlis ini.

20-24 APRIL 09: Minggu Bahasa Dan Kempen Membaca dirasmikan dengan tema "Bangsa Membaca Bangsa Berjaya". Semoga program yang dijalankan ini menyedarkan murid tentang betapa pentingnya membaca dan mempertingkatkan kefahaman dan kemahiran dalam Bahasa Malaysia.

18 APRIL 09: Kursus Latihan Dalam Perkhidmatan Siri Ke 2.

17 APRIL 09: Terima kasih buat Cik Nora Dilla bt Samsudin dan Cik Suszeiyana bt Suib, guru pelatih Prasekolah yang telah tamat praktikum di sekolah ini selama 3 bulan. Sumbangan kalian buat sekolah ini amat dihargai dan didoakan agar kalian terus cemerlang dalam menempuh masa akan datang! Syabas!

 

11 APRIL 09: Hari persekolahan jadual hari Rabu menggantikan cuti berganti pada 23.09.09.

08 APRIL 09: Cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Johor

06-10 APRIL 09: Minggu Ujian Formatif 2 dijalankan. Semoga murid telah membuat persediaan dan menjawab dengan tenang, baik dan bersungguh-sungguh.

04 APRIL 09: SYABAS untuk peserta sekolah dalam Majlis Tilawah Quran (MTQ) peringkat daerah Johor Bahru yang telah berlangsung di SMT Tanjung Puteri! Adik Haziq Hilmi bin Rozali telah mendapat JOHAN dalam Pertandingan Tulisan Jawi Tahap 1 Lelaki manakala adik Intan Syafinaz bt Mohd Shahnon mendapat NAIB JOHAN dalam Pertandingan Bercerita Kisah-Kisah Al Quran Perempuan. Pihak sekolah amat berbangga dengan pencapaian tersebut. Tahniah!

28 MAC 09: Kursus Latihan Dalam Perkhidmatan Siri 1 : Pedagogi Berkesan Dalam Amalan P&P Di Bilik Darjah dan Bab C Cuti telah diadakan oleh dua orang tetamu undangan iaitu Tn Hj Roduan, Guru Besar SK Tanjung Puteri dan En Rahim, Penolong Pegawai Tadbir di JPN Johor. Terima kasih segalanya.

27 MAC 09: Sambutan Maulidur Rasul 1430H dengan tema "Wahdah Pemangkin Khaira Ummah".

24-26 MAC 09: Ujian Pengesanan Pencapaian Murid I (UPPM 1) untuk Tahun 6.

23 MAC 09: Sempena Karnival Bahasa Melayu Zon Majidi pada 10 Mac yang lalu di SK Bukit Mutiara, seorang peserta kita telah mendapat tempat ketiga dalam Pertandingan Menulis Esei iaitu Nur Atiqah Izzati. Tahniah diucapkan!

18-20 MAC 09: Cuti Pertengahan Penggal 1. Selamat bercuti dan jaga diri anda!

13 MAC 09: Majlis Penutupan Minggu Anti Dadah peringkat sekolah telah diadakan pada perhimpunan harian pagi. Tahniah buat peserta pertandingan yang telah memenangi hadiah dalam pertandingan masing-masing. Namun, yang lebih penting ialah kesedaran warga sekolah terhadap kemudaratan najis dadah. Jauhi dadah! Sila klik gambar di bawah untuk menatap setiap aktiviti yang dijalankan.

10-12 MAC 09: Antara aktiviti yang dijalankan pada Minggu Anti Dadah 2009 ialah Pertandingan Mewarna dan Melukis Poster dan Pertandingan Sajak Anti Dadah.

7 MAC 09: Mesyuarat Agung PIBG kali ke 35 diadakan bermula jam 8.00 pagi. Majlis tersebut dirasmikan oleh Yang Berbahagia Tuan Haji Ali bin Salleh, Setiausaha Politik kepada Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna. Sila klik pada gambar di bawah.

6 MAC 09: Minggu Anti Dadah 2009 peringkat sekolah telah dirasmikan oleh Pn Hjh Jamaliah bt Abd Aziz, Puan Guru Besar pada hari ini. Dengan bertemakan "Masyarakat Madani tanpa Dadah", program ini akan berakhir pada 13 Mac. Diharapkan progam seperti ini dapat memberi kesedaran, mempertingkatkan pengetahuan dan memperkukuhkan pegangan agar warga sekolah menghindari najis dadah. Sila klik pada gambar di bawah.

28 FEBRUARI 09: Buat Cikgu Ismail dan Guru Pelatih, Cik Nur Ili, selamat hari lahir bulan Februari diucapkan! Semoga dimurahkan rezeki dan hajat tercapai... 

24 FEBRUARI 09: Rasanya tidak terlewat untuk mengucapkan tahniah buat Cikgu Rodyisnansyah kerana mendapat tawaran untuk mengikuti Kursus Dalam Perkhidmatan 14 Minggu Prasarjana Muda Pengajaran Ambilan Februari 2009! Semoga Cikgu Rody berjaya!

23 FEBRUARI 09: Inilah warga sekolah kita...Sila klik gambar tersebut untuk capaian pintas.

21 FEBRUARI: Program Motivasi Murid Tahun 6 diadakan. Program tersebut telah dikendalikan oleh penceramah-penceramah jemputan daripada Yayasan Pembangunan Keluarga Johor Bahru. Majlis Penyerahan Taklif menjadi acara kemuncak dalam program tersebut. Gotong royong guru juga diadakan untuk mengecat tembok sekolah khusus untuk guru-guru yang tidak terlibat dalam Program Motivasi Murid Tahun 6. Klik pada gambar di bawah untuk mencapai rentetan peristiwa yang telah berlaku.

18 FEBRUARI 09: Tahniah kepada peserta olahraga sekolah yang telah mendapat pingat dalam Kejohanan Olahraga MSS Zon Majidi pada 17 Feb.

Nurardirawannie bt Kambri : Emas - 200m P12

Helmi Fazli b Hisham : Perak - 80 m lari berpagar L12

Reza Fahlilifi b Sahrawi : Gangsa - 200m L10

17 FEBRUARI 09: Barisan atlit sekolah yang menyertai Kejohanan Olahraga MSS Zon Majidi pada hari ini di Stadium Larkin.

16 FEBRUARI 09: Inilah wajah peserta yang telah dipilih untuk menyertai Perkhemahan Alam Sekitar Peringkat Negeri Johor pada 2-5 Februari yang lalu. Syabas adik Nur Muhamad, Intan Syafinaz, Syed Adil dan Rabiatul Adawiyah!

16-20 FEBRUARI 09: Minggu Ujian Formatif 1 dijalankan. Semoga semuanya bersedia dan murid dapat menjawab soalan dengan baik...SELAMAT BERJAYA!

9 FEBRUARI 09: Isnin - Cuti Hari Thaipusam.

8 FEBRUARI 09: SELAMAT MENYAMBUT PERAYAAN THAIPUSAM bagi kaum India yang beragama Hindu.

7 FEBRUARI 09: Pertandingan Catur MSSD diadakan di sekolah ini pada hari Sabtu. Sebanyak 4 zon menghantar wakil masing-masing iaitu Zon Majidi, Zon Bandar, Zon Skudai dan Zon Nusajaya.  Tahniah kepada para pemenang yang seterusnya mewakili daerah Johor Bahru! Semoga terus berjaya dengan cemerlang...CATUR PENGGERAK MINDA!

23 JANUARI 2009: SELAMAT TAHUN BARU CINA buat guru-guru Cina di sekolah ini khususnya Miss Lee Mean Choo, Pn Choo Bee Teen dan Pn Soh Ai Lian dan kaum Cina di Malaysia! Buat Pn Soh Ai Lian yang telah menggantikan sementara tugas Pn Marianah kerana cuti bersalin (hari ini yang terakhir), terima kasih dan semoga terus berjaya dan bahagia!

19 JANUARI 09: Majlis Penyampaian Watikah Perlantikan Pengawas Sekolah dan Pengawas Pusat Sumber telah diadakan selepas perhimpunan mingguan. Syabas untuk semua yang dilantik dan diharapkan segala tugasan yang digalas dilaksanakan dengan baik.

17 JANUARI 2009: Sekolah ini menjadi tuan rumah untuk Pertandingan Catur Zon Majidee yang bermula pada jam 8.30 pagi. CATUR PENGGERAK MINDA!

5 JANUARI 2009: Selamat Kembali Ke Sekolah! Hari persekolahan bermula dan sudah semestinya pelbagai ragam dapat dilihat pada hari pertama ini. Apa pun, tanamkan niat yang betul dan matlamat yang baik.

3 JANUARI 2009: Pendaftaran Tahun 1 dan Prasekolah-Taklimat kepada ibu bapa dan Ujian Pengesanan Tahun 1. Jamuan Majlis Sekalung Kenangan buat En Shahiran bin Kamaruddin, bekas GPK Koku yang berpindah tugas ke JPNJ. Tahniah dan terima kasih kerana jasa beliau yang besar untuk sekolah ini! Buat Pn Choo Bee Teen, selamat datang dan bertugas!

2 JANUARI 2009: Mesyuarat Jawatankuasa HEM dan Kokurikulum.

1 JANUARI 2009: SELAMAT TAHUN BARU untuk kalender Masihi. Aktiviti sekolah: Mesyuarat Guru Kali I dan Mesyuarat Jawatankuasa Kurikulum Kali 1. Selepas mesyuarat, menceriakan Bilik BBM dan menyiapkan Modul Pengukuhan 3 Aras.

31 DISEMBER: Bengkel Pengukuhan Ilmu II-Kajian Tindakan, Taklimat Eduwebtv dan mengemas kini papan kenyataan sekolah.

30 DISEMBER: Selamat kembali kepada guru sekalian. Aktiviti sekolah: Bengkel Head Count-menyediakan TOV tahun 2009, Bengkel Pengukuhan Ilmu dan Bengkel Modul Pengukuhan 3 Aras.

29 DISEMBER: Salam Awal Muharram/Tahun Baru kalender Hijri. Koperasi sekolah dibuka mulai jam 8 pagi. Ibu bapa bolehlah membeli buku latihan sekolah dan peralatan sekolah yang lain.

25 DISEMBER: Merry Christmas to Miss Lee Mean Choo and Pn Choo Bee Teen (our new PK Koku)!

15 NOVEMBER 2008 - 5 JANUARI 2009: CUTI AKHIR TAHUN 2008. SELAMAT BERCUTI!

13 NOVEMBER-KHAMIS: Keputusan UPSR diumumkan! Tahniah kerana peratus keseluruhan telah meningkat menjadi 76% berbanding 71% pada tahun lepas. Namun cuma 2 orang yang mendapat 5A. Peratus kesemua matapelajaran juga meningkat iaitu Sains 98%, Matematik 96%, BM Pemahaman 96%, BM Penulisan 84% dan BI 79%. Apapun, syabas kepada murid yang berjaya manakala bagi murid yang lain, jangan putus asa kerana panjang lagi perjalanan dan sasarkan peningkatan dan kecemerlangan dalam diri pada masa akan datang. Congratulations SK LARKIN 1!

13 NOVEMBER-KHAMIS: Majlis Anugerah Cemerlang dibuat khas buat murid-murid yang menunjukkan prestasi akademik dan kokurikulum yang baik dan membanggakan. Tokoh Murid 2008 ialah Mohd Shahrulnidzam bin Selamat. Tahniah!

15 NOVEMBER 2008 - 5 JANUARI 2009: CUTI AKHIR TAHUN 2008. SELAMAT BERCUTI!

13 NOVEMBER-KHAMIS: Keputusan UPSR diumumkan! Tahniah kerana peratus keseluruhan telah meningkat menjadi 76% berbanding 71% pada tahun lepas. Namun cuma 2 orang yang mendapat 5A. Peratus kesemua matapelajaran juga meningkat iaitu Sains 98%, Matematik 96%, BM Pemahaman 96%, BM Penulisan 84% dan BI 79%. Apapun, syabas kepada murid yang berjaya manakala bagi murid yang lain, jangan putus asa kerana panjang lagi perjalanan dan sasarkan peningkatan dan kecemerlangan dalam diri pada masa akan datang. Congratulations SK LARKIN 1!

13 NOVEMBER-KHAMIS: Majlis Anugerah Cemerlang dibuat khas buat murid-murid yang menunjukkan prestasi akademik dan kokurikulum yang baik dan membanggakan. Tokoh Murid 2008 ialah Mohd Shahrulnidzam bin Selamat. Tahniah!

11-12 NOVEMBER-SELASA DAN RABU: Lawatan Tahun 5 dan 6 ke Balai Bomba Larkin, JB.

30 Okt 2008 - Khamis:
PEPERIKSAAN TAHAP KECEKAPAN (PTK) Keputusan Peperiksaan Ogos 2008

8 NOVEMBER-SABTU: Gotong-royong perdana diadakan bertujuan bagi memastikan tempat pembiakan aedes dibersihkan dan dibasmi.

27 OKTOBER:  Cuti Deepavali 2 hari iaitu 27 dan 28 Oktober. Selamat Hari Deepavali atau Perayaan Cahaya kepada semua staf swasta dan murid yang menyambut perayaan ini. SINARKAN HIDUP KITA DENGAN CAHAYA KEJAYAAN DAN PERPADUAN.

24 OKTOBER: Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Peringkat Sekolah diadakan.

18-19 OKTOBER: Program Lawatan Murid ke negeri Melaka Bandar Bersejarah yang padat dengan aktiviti yang menyeronokkan.

16 OKTOBER: Program RIMUP SK LARKIN 1 (sekolah ini), SK LARKIN 2 dan SJKC Foon Yew 3 mengadakan MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI di sekolah ini pada jam 2.00 - 6.00 petang. Anjuran bersama SK LARKIN 2 ini melibatkan seramai 150 orang murid berbilang kaum dengan harapan bahawa sifat perpaduan dapat disemai.

27 SEP - 5 OKT: CUTI HARI RAYA AIDILFITRI

26 SEP: Majlis Khatamal Quran di Surau Darul Soffa, surau sekolah.

15 -17 SEP: Ujian Formatif 4 diadakan. Semoga berjaya!

9-11 SEPTEMBER: Hari UPSR! Warga SK LARKIN 1 mendoakan agar semua murid yang menduduki UPSR menjawab soalan dengan tenang, yakin dan berhati-hati. Semoga beroleh kecemerlangan dan selamat berjaya!

CUTI KHAS UPSR (9-11 SEPT)

TAHUN 1 DAN 2: SELASA, RABU DAN KHAMIS

TAHUN 3: SELASA DAN KHAMIS

JADUAL ANJAL TAHUN 6

5 SEP: 7.50-9.20 BI , 10.10-11.10 SN , 11.10-12.10 MT

8 SEP: 7.50-9.20 BM,  9.40-10.40 BI, 10.40-11.40 MT, 11.40-12.40 SN

2 OGOS: CUTI SEMPENA AWAL RAMADHAN.

1 OGOS: CUTI SEMPENA HARI KEMERDEKAAN.

31 OGOS: SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 51 TAHUN!

29 OGOS: Majlis Penutupan Sambutan Minggu Kemerdekaan sekolah diadakan dengan meriahnya. Kibaran Jalur Gemilang mewarnai kemeriahan majlis. Selamat Hari Merdeka ke 51 tahun!

28 OGOS: Solat Hajat sempena UPSR 2008 diadakan di dewan terbuka. Kehadiran ibu bapa dan murid adalah pada jam 6.30 petang.

27 OGOS: Program RIMUP antara SK LARKIN 1, SK LARKIN 2 dan SJK(C) Foon Yew 3 diadakan dengan memeriahkan Pesta Tanglung di SJK(C) Foon Yew 3 pada jam 8 malam.

26 OGOS: Bermulanya Minggu Hari Kemerdekaan sekolah.

25 OGOS: Tahniah kepada adik Mariam Mariani binti Kamaruzaman kerana telah mendapat JOHAN MEWARNA bagi Pertandingan Mewarna Karnival Pra Sekolah Peringkat Negeri Johor 2008 dan sekali gus mewakili negeri Johor bagi peringkat Kebangsaan. Sekolah sangat berbangga dan mendoakan kejayaan adik Mariam seterusnya.

28 OGOS: Solat Hajat sempena UPSR 2008 diadakan di dewan terbuka. Kehadiran ibu bapa dan murid adalah pada jam 6.30 petang.

27 OGOS: Program RIMUP antara SK LARKIN 1, SK LARKIN 2 dan SJK(C) Foon Yew 3 diadakan dengan memeriahkan Pesta Tanglung di SJK(C) Foon Yew 3 pada jam 8 malam.

26 OGOS: Bermulanya Minggu Hari Kemerdekaan sekolah.

25 OGOS: Tahniah kepada adik Mariam Mariani binti Kamaruzaman kerana telah mendapat JOHAN MEWARNA bagi Pertandingan Mewarna Karnival Pra Sekolah Peringkat Negeri Johor 2008 dan sekali gus mewakili negeri Johor bagi peringkat Kebangsaan. Sekolah sangat berbangga dan mendoakan kejayaan adik Mariam seterusnya.

25 OGOS: Hi!!! We are back to school...Let us come together with a new hope and joy...

16 - 24 OGOS: Selamat Bercuti Pertengahan Penggal 2 dan Selamat Menduduki Peperiksaan Penilaian Tahap Kecekapan kepada semua guru...

12-14 OGOS: Tahniah kepada peserta Lawn Bowls sekolah yang telah mewakili negeri Johor di Kejohanan Lawn Bowls Bawah 12 Tahun Kebangsaan di Kuala Lumpur kerana telah berjaya membawa pingat! Semua peserta berjaya memenangi pingat manakala kategori perempuan telah menjadi JOHAN KESELURUHAN! Syabas!

Kenderaan Tiga Alam

Anak Berdengkur

Manfaatkan Cuti Sekolah Bersama Keluarga

Cemerlang Melalui Sukan

Aidilfitri Peluang Perbaiki Silaturrahim

Meniti Hari-hari Terakhir Ramadhan

Puasa Tingkatkan IQ

Semakin Hari Semakin Sayang

Ketenangan Membawa Keseronokan

Kisah Ajaib Influenza A 

Perdana Menteri Ke 6

Beauty Of Math

Baginda Cahaya Gemilang

Logo Baru PPDJB

Hari Thaipusam

Seribu Satu Khasiat Ulam

Galakkan Membaca Buku Terkini

Gong Xi Fa Cai

Sayangi Alam Sekitar

Kejayaan Bermula Dengan Menetapkan Matlamat

Persediaan Sebelum Kembali Ke Sekolah

Memanfaatkan Cuti Sekolah

Galakkan Tabiat Membaca

Fakta Tentang Tubuh Kita

Pandu Cermat

Chikugunya

INFO KEMERDEKAAN KE 51 TAHUN
Mula